ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΟΥ ΣΤΗ ΜΑΝΑ

1.Να ξέρεις πως θα είσαι πάντα ευάλωτη στα μάτια μου, μην προσπαθήσεις να με προστατεύεις από αυτό, μην κάνεις τη δυνατή για να μπορώ κάποτε να διακρίνω την ευαισθησία μιας γυναίκας όταν μεγαλώσω. Θα σε συγχωρώ πάντα πιο εύκολα από τον καθένα επειδή ξέρω πήρα ζωή από εσένα κι ας μην συλλαμβάνω το βάθος ακόμη.
2 Ξέρω πως είσαι μάνα, με γέννησες, πόνεσες και δεν μπορώ να διανοηθώ τι σημαίνουν όλα αυτά για μια γυναίκα επομένως, μην αμνηστεύεις όλα μου τα λάθη επειδή είμαι αγόρι, βοηθησέ με να μην κρύβομαι ποτέ πίσω από την ανδρική μου φύση.
3.Δεν αντέχω την ενοχή αν εσύ “θυσίασες” τη ζωή σου για να με μεγαλώσεις, θέλω να νιώθω πως με μεγάλωσες επειδή το ήθελες πραγματικά αλλιώς θα είμαι θυμωμένος με τις γυναίκες γιατί θα φοβάμαι να ζητήσω κάτι ευθέως από αυτές.
4. Μην με υπηρετείς, μην με παραχαϊδεύεις γιατί θα ψάχνω μάνα σε όποια γυναίκα ερωτευτώ όταν μεγαλώσω. Ασε με να παιδευτώ με τον εαυτό μου και κάνε με αυτόνομο.
5. Μην με προστατεύεις από τον πατέρα μου ακόμη και αν με δεις να στο ζητάω επειδή πρέπει να μάθω τι σημαίνει άντρας από εκείνον, ακόμη κι αν θα πρέπει να το απορρίψω στο τέλος. Αν μπεις ανάμεσά μας, θα χάσω διδάγματα και θα μείνω αιώνιο παιδί.
6. Δεν θέλω να με θεωρείς το καλό σου παιδί, θέλω να μπορώ να συγκρούομαι μαζί σου για να ξέρω πως αν συγκρούεσαι με το γυναικείο φύλο δεν είσαι κακός. Θέλω να μπορώ να σου λέω όσα αισθάνομαι χωρίς να φοβάμαι μην σε πληγώσω.
7. Δείξε μου πως είσαι αυτόνομη ως άνθρωπος, όχι σαν μάνα, δείξε μου πώς είναι να αγαπάει τον εαυτό της μια γυναίκα για να ψάξω τέτοια γυναίκα όταν μεγαλώσω. Προτιμώ να μου στερήσεις ένα φαγητό που αγαπώ και να είσαι χαρούμενη παρά να με φροντίσεις με αυτοεξουθένωση. Θα νιώσω ενοχή κι ούτε το φαγητό θα ευχαριστηθώ.
8.Μίλα μου ευθέως για όσα θέλεις από μένα, μην προσπαθείς να με πείσεις για κάτι με πλάγιο τρόπο. Ξέρω πως το εννοείς με αγάπη, ακόμη κι αν αντιδράσω, θα το εξετάσω μόνος μου μετά. Θα το καταλάβεις…
9.Μην φοβάσαι να τσαλακωθώ από τον κόσμο, επίτρεψε μου απλά να σε έχω εκεί στη καρδιά μου πως θα με περιμένεις αν χρειαστώ κάτι σε δύσκολες στιγμές. Πρέπει να αντιμετωπίζω τον κόσμο από μόνος μου γιατί όταν εσυ θα φύγεις, θα νιωσω απελπισμένος. Μην ανακατεύεσαι όταν σου ζητώ να απέχεις. Προσπαθώ να μεγαλώσω.
10.Μην μένεις μόνη σου στη ζωή για μένα, δεν ζητώ θυσία ζωής μόνο και μόνο επειδή είμαι ο γιος σου. Θέλω να ξέρω πως είσαι καλά και χωρίς εμένα εκεί γιατί αν δεν είσαι, δεν θα μπορώ να σε αφήσω μόνη και έτσι, ίσως χάσω τη δική μου ζωή.