Κοινωνικά

Ευχαριστώ τα παιδιά μου ….

Ευχαριστώ τα παιδιά μου γιατί δεν ήξερα πόσα μπορούσα να κάνω για κάποιον παρά μόνο όταν τα αντίκρισα. Ευχαριστώ τα παιδιά μου γιατί από τότε που τα γέννησα, δεν διανοήθηκα να πετάξω άσκοπα ούτε δευτερόλεπτο από τη ζωή μου στο «τίποτα» του εαυτού μου ή του κόσμου αυτού.

Τα ευχαριστώ γιατί μαζί τους έμαθα κατανόηση και αποδοχή. Τα ευχαριστώ γιατί μου έδειξαν πως δεν αγαπούν τα παιδιά λιγότερο τους γονείς τους από όσο οι γονείς τα παιδιά τους, απλώς το δείχνουν σε άλλους χρόνους. Τα ευχαριστώ γιατί η πατρίδα όλων είναι μία και την λένε ΑΓΑΠΗ.

Τα ευχαριστώ γιατί καθημερινά με αναγκάζουν να ξεχειλώνω τα όρια του «εγώ» μου και ν’ απλώνω χέρι στο «εμείς». Τα ευχαριστώ γιατί πολύ γρήγορα είδα πώς κάτι που κάνεις σου επιστρέφεται, κάτι που δεν κάνεις σου επιβάλλεται μέχρι να το κάνεις.

Ευχαριστώ γιατί ξαναζώ βλακείες μου και σβήνω άσχημες φιγούρες απ’ τον χάρτη της ζωής μου έστω κι αν με ρίξουν στο πάτωμα σε κώμα από μαξιλαροπόλεμο. Τα ευχαριστώ γιατί χωρίς αυτά θα ήμουν ένας άνθρωπος με γνώση μόνο στο μυαλό κι όχι τη ψυχή.

Μας Βγάζουν τη ψυχή τα παιδιά λένε…ΝΑΙ ΤΗ ΒΓΑΖΟΥΝ. ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ…Τα ευχαριστω, μόνο αυτό.