Κοινωνικά

Τη νύκτα………..

Τη νύχτα θα δεις το λευκό κι ας είναι μαύρο το χρώμα της. Τη νύχτα θα νιώσεις αγάπη που δεν είχες, αγάπη που είχες, αγάπη που πήρες, αγάπη που δεν πήρες. Τη νύχτα θα νιώσεις τα πάντα σαν το χρώμα λευκό, που όλα τα χρώματα εμπεριέχει, όλα τα εγκολπώνει, όλα τα εσωκλείει. Τη νύχτα θα ξυπνήσουν κι εκείνες οι έρημες αισθήσεις που όλη μέρα κατέπνιγες για να ζήσεις τη νύχτα.

Ω εκείνη η νύχτα κυρία των τιμών, εκείνη η χρυσόσκονη που λούζει τη ψυχή σου με ό,τι έχει ανάγλυφο μέσα της, ό,τι δεν πρόλαβε να γιάνει, ό,τι δεν κατάφερε ν’ αρθρώσει στο μάθημα της αγάπης. Τη νύχτα θα τα δεις όλα, εκεί θα δεις και τον έρωτα άλλοτε, τέρας άλλοτε θεριό, άλλοτε και ζωγραφένιο ήρωα σε δικό σου παραμύθι.

Τη νύχτα θ’ αγκαλιάσεις ήρεμα τα παιδιά σου και θα τους δώσεις λίγο περισσότερο πάπλωμα από εκείνο που φρόντισες να τους σκεπάσει μες στη μέρα. Τη νύχτα θα δεις τις ρυτίδες της άσπλαχνης περιήγησης σου, σε αυτή τη ματωμένη λεωφόρο που κάποιοι είπανε ΖΩΗ. Τη νύχτα θα ξεγλιστρήσεις στη κουζίνα και αδοξα θα καταρρίψεις κάθε προσπάθεια της μέρας να φας το σωστό, να πιεις το αρκετό και να να νιώσεις το λίγο.

Εκεί ακριβώς που η αποτυχία σου θα συναντήσει το δικαίωμα σου στην ελευθερία. Τη νύχτα θα τα κάνεις όλα, τη νύχτα σου λέω, όταν πέφτουν οι μάσκες. Μίλα με άνθρωπο τη νύχτα να μάθεις όχι μόνο ποιος είναι μα και ποιος είσαι εσύ.

Μη διστάσεις να τα κάνεις όλα τη νύχτα. Τη στιγμή που ο ηγεμόνας νους επιτρέπει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μόνο το έμψυχο υλικό, όταν ΕΙΣΑΙ και δε χρειάζεται να ΚΑΝΕΙΣ.

Εκεί θα δεις τα πάντα. Τη νύχτα σου λέω, ακουσε με…TH ΝΥΧΤΑ