Κοινωνικά

ΔΕΣΜΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Δεσμός και ελευθερία: έννοιες αντιφατικές μα καθόλου αντίθετες. Οι πραγματικοί δεσμοί είναι ελεύθεροι αλλιώς δεν είναι δεσμοί, είναι βαρίδια. Ο δεσμός είναι η σχέση και η σχέση απαιτεί ελεύθερη βούληση. Ο ίδιος λόγος που Ο Θεός δεν Ήθελε ποτέ δούλους παρά μόνο παιδιά, είναι ο νόμος μεταξύ των ανθρώπων.

Αν γεννήθηκες χωρίς μάνα, μη θαρρείς πως έχασες τον απόλυτο δεσμό γιατί και μάνα να είχες, η ενηλικίωσή σου θα απαιτούσε από σένα έναν άλλον δεσμό μαζί της, πιο ελεύθερο στο τέλος, λιγότερο εξαρτημένο από αίμα και συγγένεια με τίτλους.

Οι δεσμοί μας γινόμαστε εμείς και εμείς γινόμαστε οι δεσμοί μας στο τέλος. Μη μπερδεύεσαι με τη “δέσμευση”, δεν είναι θηλιά στο λαιμό να αγαπάς κάθε μέρα, κάθε στιγμή και να το κάνεις δωρεάν, χωρίς πάπυρους εξ αίματος, δίχως ληξιαρχικές πράξεις με κοινό όνομα. Μη μπερδεύεσαι με το αίμα γιατί στο κάτω κάτω της γραφής, όλοι είμαστε αδέρφια, σε όλους ρέει το ίδιο αίμα και όλοι το ίδιο αίμα χύνουν όταν πονούν ή πεθαίνουν.

Δεσμοί ελευθερίας έχουν όσοι αγαπούν αληθινά, όσοι εμπεδώνουν με βίωμα την αγάπη κι όχι στα βιβλία ή τα κλαμπ. Ο δεσμός είναι ελευθερία γιατί μόνο έτσι ξέρεις πως επέλεξες εσύ την ελευθερία στην αγάπη, την αφοσίωση και τη ζωή.

Το μοίρασμα της ψυχής γίνεται μόνο μέσα από δεσμό ελευθερίας, μόνο μέσα από μία υπό+σχέση που είναι ΣΧΕΣΗ και μία σχέση που είναι δεσμός. Ο δεσμός δεν είναι σκοινί να δεθείς, είναι σκοινί να τραβήξεις ή να σε τραβήξουν αν πέφτεις στο γκρεμό.

Το αίμα νερό δε γίνεται αλλά μερικές φορές, το νερό ΜΠΟΡΕΙ να γίνει αίμα. Αν αγαπάς…Με ελευθερία.