Κοινωνικά

Μακριά

Μακριά από τους τοξικούς, τους ρηχούς και τους ανυποψίαστους. Μακριά από τους αδούλευτους που ζουν σαν αιώνιοι φοιτητές και ούτε σκέφτονται πόσα μαθήματα ζωής χρωστούν.

Μακριά από λερωμένα ποτήρια που πλασάρονται ως Θεία Κοινωνία. Μακριά από ό,τι υποτιμά το συναίσθημα, ό,τι το απαξιώνει και το ματώνει. Μακριά από όσους δεν πόνεσαν, δεν προσπάθησαν και δεν έκλαψαν στη ζωή τους.
Μακριά από ό,τι σε μπερδεύει, σε αναστατώνει και σε βγάζει τρελό.

Μακριά από τους βρικόλακες που ενοχοποιούν ενώ οι ίδιοι δεν αναλαμβάνουν ευθύνη για τίποτα. Μακριά από ψεύτικους γάμους, από λυκοφιλίες, από ψευτοκαφέδες της αυτολύπησης και ανθρώπους που δεν είναι ποτέ ευχαριστημένοι.

Μακριά από ό,τι σε πάει μακρά από όσα είσαι, όσα έγινες με αίμα και όσα ονειρεύεσαι να γίνεις με τη νεραιδόσκονη της ψυχής σου. Μακριά από συζύγους που εξαγοράζουν την αγάπη σε πλειστηριασμό για όποιον τύχει να δώσει καλύτερη προσφορά και προδίδουν τη ζωή σου.

Μακριά από στιγμές που μαστιγώνεις τον εαυτό σου γιατί σε χειρίστηκαν, σε έμπλεξαν και σε αμφισβήτησαν για όσα είχες ανάγκη ή επιθυμία για να ζήσεις.

Μακριά από όσα πληγώνουν χωρίς καμία αιτία παρά μόνο εγωισμό και αγνωμοσύνη.